Perspectivă asupra semnificației evenimentelor de viață

perspectiva diferita marime pt site   Perspectiva din care conferim semnificaţie evenimentelor
   din viaţă, are o mare influenţă asupra calităţii existenţei însăşi
Text de Madisyn Taylor

 Semnificaţia pe care o atribuim experienţelor noastre de viaţă – fie ele plăcute sau dureroase, este un factor decisiv pentru calitatea propriei existenţe. Modul în care ne folosim imaginaţia pentru a interpreta evenimentele ne va nuanţa percepţia şi credinţele cu privire la noi înşine, oamenii apropiaţi şi lume, în general. A susţine o perspectivă pozitivă, a ne amplifica starea de bine şi a ne consolida încrederea în sine, precum şi în Univers, poate începe prin atribuirea unor semnificaţii purtătoare de pace şi Iubire, experienţelor noastre de viaţă.

Imaginează-ţi, de exemplu, că un prieten nu îşi face apariţia la întâlnirea stabilită. Dispui de variate opţiuni în ceea ce priveşte interpretarea acestei experienţe. Îi poţi permite, de pildă, acestei "lăsări cu ochii în soare" să îţi confirme stima scăzută de sine; sau ai putea declanşa o ofensivă mentală asupra caracterului prietenului tău; ori, pur şi simplu, ai putea presupune că a intervenit ceva important, care l-a împiedicat să se înfăţişeze la întâlnire — delectându-te apoi, preţ de câteva momente, de unul singur.

În cazul în care ai fost concediat recent şi te confrunţi cu dificultăţi în găsirea unui nou loc de muncă, ia în considerare că ai, cu siguranţă, înzestrări sau pasiuni tainice, pe care nu le-ai valorificat în cariera anterioară, iar acum ai oportunitatea de a le explora. S-ar putea ca Universul să te îmboldească înspre o direcţie a bucuriei şi împlinirii sufleteşti. În cazul în care ai pierdut, de curând, o fiinţă dragă, ai luat în greutate, ai suferit o pierdere financiară sau te găseşti în stare conflictuală cu partenerul de viaţă, străduieşte-te să infuzezi, în acea experienţă, o semnificaţie cu accente mângâietoare, prin care să îţi regăseşti puterea lăuntrică şi să deschizi o poartă înspre îmbrăţişarea plenară a existenţei şi a lumii.

Atunci când începem să conştientizăm procesul de acordare a semnificaţiei, de interpretare a diverselor lucruri, evenimente, situaţii, s-ar putea să fim consternaţi de mesajele pe care ni le-am transmis, în toţi aceşti ani. Străduieşte-te să preiei controlul şi propune-ţi să atribui un înţeles îmbucurător, mângâietor şi încurajator evenimentelor din viaţă! Călătoria se va dovedi mai plăcută, uneori chiar fermecătoare.