Eveniment: Gradinita de nota 10

bebe soare micsorat Eveniment: Gradinita de nota 10
Articolul aparut in revista BEBELU http://www.bebelu.ro/gradinita-de-nota-10.html
„Lectii de pian, limbi straine, dans, muzica, teatru sunt doar cateva dintre cele mai importante activitati pe care le studiaza copiii în gradinita. Odata ajunsi la momentul inscrierii, parintii vor sa cuprinda cat mai multe lucruri, în așa fel încat sa se asigure ca micutul lor ajunge sa studieze cat mai mult, asimiland în scurt timp informatia pe care noi, adultii de astazi, am primit-o într-un termen mult mai lung. În acest mod, se produce supraaglomerarea intelectuala a copiilor, parintii scapand din vedere ca puii de om au în primul rand nevoie sa se dezvolte cat mai armonios, lucru pe care îl vor putea face doar prin joaca", au fost cateva lucruri relatate de Centrul Educational Fecioara Maria, Sector 3 în cadrul evenimentului organizat de bebelu.ro, în data de 14 mai 2014, ora 17.30, Jubile Primaverii, numit „GRADINITA DE NOTA 10".
Mihaela Florescu, director educational în cadrul Gradinitei Magice, ne-a relatat cu drag ca „magia înca mai poate exista în lumea copiilor nostri", acest lucru realizandu-se mult mai ușor de catre parinti, tratand cu responsabilitate momentul alegerii gradinitei. Cu o programa educationala adaptata cerintelor europene, dar și cu ajutorul unor activitati extracuriculare adaptate nevoilor de dezvoltare ale fiecarui copil, Gradinita Magica, sector 2, este solutia perfecta atunci cand trebuie sa alegi locul în care își va petrece copilul o mare parte din activitatea zilnica.
Madalina Gadiuta, reprezentant al Gradinitei Butterfly, le-a oferit parintilor prezenti o serie întreaga de informatii cu privire la criteriile care ar trebui avute în vedere la alegerea gradinitei.
„Programa curriculara, activitatile extracurriculare și optionale, conditiile oferite de gradinita, dar si personalul acesteia sunt cateva criterii importante pe care orice parinte trebuie sa le ia în serios la alegerea gradinitei", a mentionat Madalina Gadiuta.
Problemele de acomodare au fost amplu dezbatute de doamna psihoterapeut Claudia Dan, care le-a vorbit parintilor cu cea mai mare daruire despre cum anume ar trebui sa se comporte cu propriul copil atunci cand acesta nu dorește sa calce pragul gradinitei, dar și cum anume sa depisteze din timp orice problema nou aparuta.
Nutritia copilului este la fel de importanta, orice parinte va trebui sa se asigure ca propriul copil mananca bine și sanatos.
„Fiecare este preocupat de hranirea mofturosilor. Cu toate acestea, nu trebuie sa va îngrijorati. Orice copil mananca atunci cand i se face foame, important este sa manance cat mai sanatos, în așa fel încat sa fie deștepti, sanatosi și mai ales frumosi", a mentionat Diana Artene, nutritionist.
Mona Ciurezu le-a vorbit celor din sala despre odihna copilului de gradinita, afirmand ca „este foarte important ca micutul sa doarma suficient, respectand ciclurile de somn, potrivite parametrilor varstei. În cazul în care copilul refuza sa doarma, reduceti stimulii, în așa fel încat sa scada nivelul de adrenalina și sa creasca nivelul de melatonina".
Despre sanatatea copiilor noștri le-a vorbit celor prezenti în sala doamna Andra Dinu, medic în cadrul Spitalului OrtoClinic.
„Atunci cand va inscrieti copilul în colectivitate trebuie sa va asigurati ca este perfect sanatos. De acest lucru, ne ocupam noi, specialistii Spitalul Ortoclinic, o echipa de medici cu o bogata experienta profesionala", a adaugat dr. Andra Dinu.