Workshop: comunicare asertiva

comunicare asertiva Comunicarea ca un dans pe scena unui congres internațional!

- Ți s-a întâmplat să ai dificultăți în a spune: Nu/ Nu știu/ Nu înțeleg/ Nu mă interesează de teamă că ceilalți te-ar putea judeca greșit, te-ar putea respinge, sau că i-ai putea răni?
- Ți s-a întâmplat să-ți fie greu și să renunți să-ți exprimi emoțiile acceptând situații în care să ți se accentueze starea de disconfort?
- Ți s-a întâmplat să fii frustrat că ceilalți nu știu ce iți dorești și să accepți să primești lucruri (cadouri) /situații (invitații) doar pentru că ceilalți consideră că ți se potrivesc, sau pentru că "e bine sa fii drăguț/politicos"?
- Ți s-a întâmplat să nu recunoști dorințele sau nevoile celor din jur?
- Vrei să comunici autentic și eficient, să poți stabili granițe sănătoase în relaționarea cu ceilalți, să te faci înțeles și să îi înțelegi mai bine pe cei din jur evitând enervările și frustrările inutile?

Vino să găsim împreună granița fină dintre asertivitate și blândețe, dintre a spune ce crezi, ce simți, ce dorești și a ramâne, în esență, manifestarea pură a ființei minunate care ești! Oferă-ți o activitate recreativă și instructivă de weekend, o călătorie de explorare interioară și de interacțiune autentică și placută cu cei din jur!

Asertivitatea te ajută să ai relații benefice, îți inhibă anxietatea, menține la distanță sau îți reduce depresia și contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine și la creșterea respectului față de ceilalți.

Ești asertiv în măsura în care ceea ce spui aprofundează relația de comunicare cu interlocutorul tău și/sau mărește șansele îndeplinirii obiectivului pe care îl aveți în comun. Să fii asertiv înseamnă să comunici autentic și eficient, construind în timp real o relație pe termen lung.

La sfârşitul workshopului vei putea să:
- îţi identifici stilul de comunicare prin autoevaluare comportamentală
- diferențiezi modalităţile de comunicare și să evaluezi impactul manifestării unui comportament asertiv faţă de cel agresiv sau pasiv
- folosești instrumentele primite pentru a te cunoaște mai bine, a te reprezenta mai bine și a te ajuta să-ți creezi un cadru prielnic de dezvoltare
- alegi conștient modalitatea în care vrei sa relaționezi conform obiectivului pe care-l ai
- găseștii abordări şi atitudini proprii care să conducă la o comunicare mai bună cu ceilalţi

Data:
Sambata 05.10.2013 Ora: 14:30 – 18:00;

Locul de desfasurare:
Str. Ionel Perlea nr. 8
(repere: Piata Mihail Kogalniceanu, Liceul Lazar, Parcul Cismigiu)

Transport:
Autoturism - locuri de parcare pe Calea Plevnei
Metrou - Statia Izvor
Autobuz - Statia Parc Izvor: 104, 123
Autobuz - Statia Piata Mihail Kogalniceanu: 122, 137, 138, 163, 268, 336
Troleibuz - Statia Piata Mihail Kogalniceanu: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92

participare la eveniment